Kom eens kijken op de waterlelie!
So en vso onder één dak
Onze leerlingen van 4 tot 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking ervaren een vloeiende overgang van leerjaren en leerroutes.
Optimaal onderwijs
Dagelijkse, intensieve samenwerking tussen leerkrachten, klassenassistenten en specialisten levert goed onderwijs op. De diverse vakgebieden worden verweven in talloze leer-, werk- en spelvormen binnen en buiten het klaslokaal.
Ondersteuning voor ouders
Wij zijn een overzichtelijke, kleinschalige school met korte communicatielijnen. De schoolmaatschappelijk werker en de jeugdarts zijn op school aanwezig. Er is ook een logeervoorziening op het terrein.
School met uitgebreide faciliteiten
De school beschikt over een ontdek-IT-lab, een snoezelruimte, een muzieklokaal, leskeukens, een technieklokaal en een tuinlokaal met een kas en een moestuin. Ook beschikken wij over rustruimtes, een voetbalkooi, een kunstgrasveld, een skelterbaan en adequaat ingerichte pleinen.
Specialisten in huis
Onze school beschikt over veel specialisten. Zij werken in het team aan een brede ontwikkelingsstimulering van onze leerlingen. Zorgcoördinatoren, gedragswetenschappers, logopedisten, fysiotherapeuten en een ergotherapeut zijn betrokken bij het primaire proces.
Aanmelding na kennismaking
Wanneer u na de kennismaking op de Waterlelie uw kind wilt aanmelden, dan gaat de procedure als volgt:
1. U vult de set aanmeldformulieren in en verstuurt die naar de Waterlelie of geeft ze daar af. De datum op het aanmeldformulier geldt als officiële startdatum van de aanmeldprocedure.
2. U geeft schriftelijk toestemming aan de Waterlelie om informatie op te vragen van (para)medische, psychologische en/of didactische aard bij alle betrokken instanties en bij de school of het behandelcentrum van uw kind.
3. Uw kind wordt (kort) besproken in de vergadering van de Commissie van Begeleiding (CvB) van de Waterlelie om te zien of er genoeg informatie is om de aanmelding om te zetten naar een intake. Zo niet, dan wordt er contact met u opgenomen en kan er bijvoorbeeld een observatie op school of in het behandelcentrum van herkomst worden afgesproken. Hierna wordt uw kind opnieuw besproken in de vergadering van de CvB.
4. Na deze vergadering wordt u uitgenodigd voor een intake (of u ontvangt een melding van afwijzing). De intake bestaat uit een gesprek met de jeugdarts en met de schoolmaatschappelijk werker van de Waterlelie. Uw kind is bij het gesprek met de jeugdarts aanwezig en zal tijdens het gesprek met de schoolmaatschappelijk werker meedraaien in een voor hem/haar passende groep.
5. Alle informatie over uw kind wordt opnieuw besproken in de CvB. Bij een positief besluit wordt u daarover ingelicht. Ook wordt verteld wanneer en in welke groep uw kind kan starten.
6. Als er nog geen toelaatbaarheidsverklaring is, wordt deze in samenwerking met u aangevraagd bij het samenwerkingsverband.
7. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van eventueel taxivervoer bij de gemeente.
8. U wordt uitgenodigd voor een bespreking waarin het ontwikkelingsperspectiefplan (opp) wordt vastgesteld en door u en school wordt ondertekend.
9. Uw kind kan op de afgesproken datum starten op de Waterlelie.